انقلاب اسلامی، محمدرضا پهلوی، دانشگاه تهران، برج آزادی
سفر یه روزه در پایتخت و تهرانگردی در اون واسه ساکنان این شهر و گردشگرهایی از شهر و کشورای دیگه بسیار جالبه، به خاص اگه قصد ثبت تصاویر یادگاری با کیفیت رو در این سفر کوتاه داشته باشین. با تهرانگردی یه روزه کجارو با گوشی هوآوی نوا پلاس ۲ همراه باشین.
در گذشته نه خیلی دور خیلی از ما واسه ثبت لحظات خود از دوربین های کامپکت و حرفه ای به کار گیری می کردیم. اما این دوربین ها کم کم جای خود رو به گوشی های پیشرفته تر که دارای دوربین بودن، دادن و بازم خیلی از ما واسه عکاسی در شرایطی مثل نور کم یا عکاسی از منظره، یا جایی که نیاز به زوم اپتیکال داریم، از دوربین به کار گیری می کنیم. اگه اگر گوشی داشته باشیم که بقیه نیازای ما رو در عکاسی مرتفع کنه، بازم احتیاجی به دوربین عکاسی داریم؟
امروز با هم گشتی تو تهران می زنیم تا یه روز رو با گوشی میان رده هوآوی Nova Plus 2 که تاکید بر توانایی های دوربین های جلو و عقب اون مثل زوم اپتیکال 2x، دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی و عکاسی عالی در نور کم و شب معرفی شده، به عکاسی شهری بپردازیم. با این توضیح که تصاویر این گزارش با تنظیمات دستی دوربین گوشی گرفته شده، از شما دعوت می کنیم با «یه روز تهرانگردی با گوشی هوآوی Nova Plus 2» همراه باشین.
- برج آزادی کجاس؟
نقطه ساده تهرانگردی رو از برج – موزه آزادی در نظر می گیریم. چون که برج آزادی یکی از شناخته شده ترین نمادهای تهران و از زیباترین برج های مدرن ایران بوده که به وسیله یکی از معماران خوش ذوق ایرونی در زمان پهلوی دوم ساخته شد.
این برج خوشگل واسه یادبود جشن های ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی در سال ۱۳۴۹ به وسیله حسین امانت طراحی و ساخته شد. معماری برج آزادی نشانی از استواری و عظمت معماری هخامنشی و نشونه هایی از معماری بومی در موتیف های لبه ی انتهایی برج و هم رنگ فیروزه ای و نشانی از قوس های به کار رفته در معماری ایران و ساسانی رو می توان در اون تماشاگر بود.
این برج موزه خوشگل در کنار برج میلاد هنوزم قد برافراشه و بی نظیره و از نظر معماری حرف اول رو می زند.
- میدون انقلاب کجاس؟
امروز واسه تهرانگردی خود با اتوبوس های بی آرتی به میدون انقلاب اسلامی می رویم. خیلی از مردم با شنیدن نام میدون انقلاب، به یاد کتاب فروشی و سینما و دانشگا ه های دور و بر اون می افتند.
نماد میدون انقلاب اسلامی، مجسمه ای خوشگل با نقش برجسته هایی از مردم انقلابی رو نمایش می دهد که به دلیل موقعیت مترو و نورگیر اون جابه جاشده و الان قبه ای فیروزه ای رنگ که خیلی هم به چشم نمی آید در میونه ی میدون ساخته شده.
- دانشگاه تهران، بهترین نهاد آموزشی کشور
از میدون انقلاب اسلامی که به طرف شرق حرکت کنیم، به سردر زیبای دانشگاه تهران می رسیم. این سردر در سال ۱۳۴۵ به وسیله کوروش فرزامی، یکی از دانشجوهای دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران طراحی شده و از سال ۱۳۷۸ به ثبت ملی رسیده.
- چهارراه ولیعصر کجاس؟
در فاصله میدون انقلاب اسلامی تا چهارراه ولیعصر همه چیز یافت می شه. از کتاب و لوازم تحریر گرفته تا میوه های تازه و خوش رنگ و لعاب!
- دبستان گیو؛ یادگاری از رستم گیو تو تهران
در نزدیکی چهارراه ولیعصر به ساختمون پژوهشکده فرهنگ و هنر می رسیم که در سال ۱۳۰۰ خورشیدی ساخته شده و واسه آقای رستم گیو بوده که سابقه ۲۷ سال ریاست انجمن زرتشتیان ایران و ۶ دوره نمایندگی
- پارک دانشجو کجاس؟
پس از رسیدن به چهارراه ولیعصر، به پارک دانشجو می رویم. پارک دانشجو در همسایگی تئاتر شهر هستش.
پارک دانشجو در سال ۱۳۴۶ تاسیس شده و از پارک های قدیمی تهران به حساب می رود.
عده خیلی از مردم و به خاص جوون ها، واسه گذراندن لحظاتی در آرامش و گپ زدن دراین پارک حضور می پیدا کنن.
اگه به پارک دانشجو برید، شک نداشته باشین ساختمون زیبای تئاتر شهر توجه شما رو به طرف خود جلب می کنه.
عکس با زوم 2X اپتیکال
تئاتر شهر، بزرگ ترین مجموعه نمایش تئاتر در کشورمونه. این ساختمون خوشگل یکی از آثار تاریخی و میراث فرهنگی کشورمونه و محوطه دور و بر اون محلی خوشگل و مناسب واسه نشستن و قدم زدن و گفتگو واسه اهالی فرهنگ و هنره.
از تئاتر شهر هم که بگذریم، با اتوبوس های بی آرتی خط میدون راه آهن – پارک ایشون یا میدون راه آهن – تجریش می توانیم واسه دیدن یه سری های دیگه از جاذبه های پایتخت به شمال شهر بریم.
- پارک ملت کجاس؟
ما به طرف پارک ملت می رویم و در این روزای گرم، تجربه خوردن یکی از بستنی های متری روبروی پارک ملت واسه ما به یاد ماندنی هستش!
در قسمت روبرویی ورودی اصلی پارک ملت، بازاری خوشگل با قدمتی حدود ۵۰ سال قرار داره که جزو اولین پاساژهای ایرانه.
کار ساخت بنای این بازارچه در سال ۱۳۴۷ شروع شد و تا سال ۱۳۵۰ زمان برد. با تکمیل شدن ساخت «پارک ملت» و «بازارچه صفویه» این منطقه رونق بیشتری گرفت به دنبال حضور پاساژ صفویه در خیابون پهلوی قبلی، نهضت راه اندازی مراکز تجاری تو تهران به راه افتاد و محله های جور واجور، یکی پس از دیگری تماشاگر فعالیت این مراکز بودن.
معماری این بازارچه از معماری بازارچه «بلند» اصفهان الگوبرداری شده در تزئینات این پاساژ کاشیکاری معرق و آیینه کاری و گچبری های نفیس به کار رفته.
در بخش ورودی اصلی پارک ملت می تونید با مجسمه «مردی با چتر» سلفی بگیرین.
پس از ورود به پارک ملت تحت تاثیر فضای خوشگل و سرسبز اون قرار میگیرین.
- مجسمه فردوسی؛ از کمال المک تا ابوالحسن خان صدیقی
مجسمه معروف امیرکبیر که به وسیله ابوالحسن خان صدیقی (مجسمه ساز معروف ایران) ساخته شده در سال ۸۷ پس از ۳۲ سال دوری از ایران، از ایتالیا به تهران منتقل شد و در این پارک نصب شده که از مهم ترین نمادهای پارک ملت حساب می شه.
یکی از قسمت های دیدنی پارک ملت، باغ وحش اینه.
در این بخش، گونه های جور واجور جانوری و شکل های جور واجور پرندگان نگهداری می شن.
عکس با زوم 2X اپتیکال
اگه دوربین گوشی شما مجهز به زوم اپتیکال باشه، می تونید از بین نرده ها عکس های جالبی از حیوانات بگیرین!
پارک ملت از نظر گذشته، قدمت و معماری، بی مثل بوده و در منطقه ای خوشگل و خوش آب و هوا و در نزدیکی ساختمون مرکزی صدا و س
یمای جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته.
پارک ملت در سال ۱۳۵۳ به طور کامل به بهره ورداری رسید و از اون زمان تا الان خیلی از مردم تهران و بقیه شهرها واسه گذراندن ساعاتی دور از هیاهوی شهری، به این پارک می روند.
حالا خوبیش اینه تهرانگردی تابستونی ما با اتفاقی غیر منتظره همراه شد.
با بارش باران در مرداد ماه، همه چیز رنگ های زیباتری به خود گرفت! کم کم از پارک خاطره انگیز ملت بیرون می شیم به خیابون ولیعصر باز می گردیم.
- خیابون ولیعصر، خیابون پارک های قدیمی
یه تیکه از خیابون ولیعصر که در کناره پارک ملت قرار داره با درخت های چنار قدیمی و سر به فلک کشیده حال و هوای خاصی داره.
در این قسمت از پارک در فصل های جور واجور، گل های زیبایی کاشته می شه.
این گل ها، سوژه های زیبایی هستن که با گوشی خود می تونید به عکاسی ماکرو از اون ها بدین.
کم کم از این قسمت خیابون دوست داشتنی ولیعصر هم فاصله می گیریم و با اتوبوس به ایستگاه باغ فردوس تهران می رویم که سرای باغ فردوس و عمارت باغ فردوس در اون قرار دارن.
- موزه سینما کجاس؟
این روزا عمارت باغ فردوس، به عنوان موزه سینما به کار گیری می شه.
این عمارت مربوط به دوره قاجاره و به دستور محمدشاه قاجار ساخته شده.
ساختمون فعلی این موزه در سال ۱۳۸۱ به عنوان موزه سینما انتخاب شد و اولین مدیر اون عزت الله انتظامی بوده.
این عمارت خوشگل که در زمان قاجار در بین باغ ساخته شد واسه معیر الممالک داماد ناصر الدین شاه بوده که از قضا خود اون هم بسیار علاقمند به عکاسی و هنر بوده و الان هم از فضاسازی بسیار زیبایی برخورداره.
- تجریش کجاس؟
پس از گذر از باغ فردوس کم کم به میدون تجریش نزدیک می شیم. همیشه درختان پرتراکم چنار در خیابون ولیعصر، از زیباترین سوژه های عکاسی هستن.
- بازار تجریش کجاس؟
پس از ورود به میدون تجریش می تونید به بازار خوشگل و پر رفت و اومد تجریش برید.
این بازار یکی از قدیمی ترین بازارهای تهران در منطقه شمیراناته که از یه طرف به تکیه تجریش و امامزاده صالح (ع) و از طرف دیگه به میدون قدس می رسد.
کالاهایی که در این بازار به فروش می رسد از کیفیت خوب و تنوع خیلی زیادی برخورداره.
شکل های جور واجور صنایع دستی مثل ترمه، ظروف مسی یزد و سفال لالجین گرفته تا شکل های جور واجور خشکبار، شیرینی، زعفران، ادویه، ترشی و میوه یافت می شه.
در بازار خاطره انگیز تجریش هم سوژه های زیادی واسه عکاسی هست.
- تهران رنگی رنگی
در واقع این بازار یکی از رنگارنگ ترین نقاط تهرانه.
با کمی دقت و ذوق در عکاسی می تونید تصاویری خوشگل از سوژه های جور واجور ثبت کنین.
حرم مطهر امامزاده صالح (ع) در کنار بازار تجر
یش قرار داره. این بنا از زیارتگاه های مشهور و قدیمی شهر تهرانه که طبق آمارها، روزانه ۳۰ هزار نفر واسه زیارت به این آستان مقدس مشرف می شن.
طبق کتیبه های قدیمی موجود اینجا، سنگ بنای ابتدایی این زیارتگاه در سال ۷۰۰ هجری قمری زده شد و کم کم در کنار حرم امامزاده صالح (ع) بناهای دیگری مثل بازار و بقیه فضاهای شهری ساخته شده و بازم هم این ساخت وسازها ادامه داره.
از محبوب ترین مغازه های بازار تجریش می توان به مغازه های فروش میوه های فصل و ترشی فروشی ها اشاره کرد.
در این مغازه ها هم سوژه های خوبی واسه عکاسی ماکرو پیدا می کنین. میوه هایی که در خیلی از نقاط شهر یافت نمی شن رو در بازار تجریش می بینید.
پس از بازار تجریش، با تاکسی های میدون قدس به میدون نیاوران می رویم تا به کاخ نیاوران برسیم.
- کاخ صاحبقرانیه کجاس؟
قدیمی ترین ساختمون کاخ نیاوران یعنی کوشک احمدشاهی، یه بنای خوشگل از آخرای دوره قاجاره که خوابگاه ییلاقی احمدشاه قاجار بوده و مساحتی ۸۰۰ مترمربعی داره. این بنای خوشگل همزمان با تعمیر کاخ صاحبقرانیه که به دستور رضاشاه و به خاطر برگزاری مراسم ازدواج محمدرضا پهلوی انجام شد، بازسازی شد.
پس از این دوره و با به قدرت رسیدن محمدرضا پهلوی، وقتی که کاخ اصلی مجموعه نیاوران واسه اقامت ایشون ساخته می شد، محمدرضا پهلوی از کوشک احمدشاهی به عنوان دفتر کار به کار گیری می کرد. پس از آماده شدن کاخ اصلی هم پسرش رضا پهلوی از این ساختمون به عنوان محل اقامت و دفتر کار به کار گیری کرد.
کافه کارزین در روبروی کوشک احمدشاهی قرار داره و اگه بازدید از کاخ شما رو خسته کرد، می تونید در این کافه کمی استراحت کنین و چیزی بخورین.
بعد به کاخ اصلی نیاوران