انجام اکو قلب جنین توسط فوق تخصص قلب کودکان

آزمایش اکو قلب جنین برای چه کسانی لازم است ؟ تقریبا یک درصد از نوزادان در سراسر جهان با ناهنجاری های قلبی متولد می شوند و با توجه به نتایج تحقیقات صورت گرفته در این زمینه، ناهنجاری قلبی را می توان از جمله نقص های شایع به هنگام تولد معرفی کرد.

اکو قلب جنین برای چه کسانی لازم است ؟

تقریبا یک درصد از نوزادان در سراسر جهان با ناهنجاری های قلبی متولد می شوند و با توجه به نتایج تحقیقات صورت گرفته در این زمینه، ناهنجاری قلبی را می توان از جمله نقص های شایع به هنگام تولد معرفی کرد. این یک مشکل جدی است که تعداد زیادی از نوزادان را درگیر خود کرده است، علم می تواند کمک بسیاری به کاهش این درصد کند. به منظور کاستن از درصد ابتلا به این مشکل و ایجاد یک سیر نزولی در پیشرفت آن بایستی علائم و آزمایش های قبل از بارداری جدی گرفته شوند و وضعیت مادر در دوران بارداری به طور مرتب چک شود تا در صورت بروز هر گونه مشکل، تشخیص سریع تر صورت پذیرد و اقدامات مناسبی به عمل آید.

منبع : https://bit.ly/3Jp7LuA

اکو قلب جنین یکی از مهمترین آزمایش های دوران بارداری به منظور تشخیص و درمان بیماری های مادرزادی قلبی است. همان طور که اشاره شد، نارسایی های مادرزادی قلب یکی از دلایل اصلی مرگ و میر نوزادان به هنگام تولد است. قلب یکی از ارگان های پیچیده و بسیار مهم در بدن هر فرد است و به همین خاطر در هفته های اول بارداری، بسیار شایع است که در تشکیل آن مشکلاتی پیش آید و در نهایت ارتباط غیر عادی بین قسمت های چپ و راست قلب شکل می گیرد و در نهایت دریچه های قلب نیز دچار تغییر شکل می شوند.

در این مطلب قصد داریم با بررسی مسائلی همچون تعریف و نحوه انجام اکوکاردیوگرافی قلب جنین، موارد لزوم و تشخیص آن، بهترین زمان انجام تست وهمچنین بررسی محدودیت ها و خطرات انجام آن، به آشنایی بیشتر شما عزیزان به این تست کمک کنیم. لازم به ذکر است که نباید از تجویز این تست برای خود توسط پزشک، احساس نگرانی کنید، چرا که در اغلب موارد نتیجه این تست سلامت کارکرد قلب جنین می باشد.

اکو قلب جنین چیست؟

اکو قلب جنین یا همان اکوکاردیوگرافی جنین یک آزمایش تصویری فرا صوتی و غیر تهاجمی مانند سونوگرافی است که توسط پزشک متخصص قلب اطفال صورت می گیرد. در این آزمایش در واقع وضعیت قلبی جنین توسط پزشک مورد ارزیابی قرار می گیرد. انجام این تست معمولا در سه ماهه دوم بارداری صورت می گیرد و در صورتی که پزشک تشخیص دهد، می تواند در مراحل بعدی نیز انجام پذیرد. در انجام این آزمایش از امواج صوتی در محدوده فرا صوت استفاده می شود که در نهایت این امواج می توانند یک اکو کاردیو گرام یا یک تصویر از وضعیت قلب ایجاد کنند.

مرکز قلب امید ( omidecho.com ) یکی از پیشرفته ترین و به روزترین مراکز قلب کودک و جنین در سراسر کشور است. انجام اکو قلب جنین در این مرکز توسط پزشکان فوق تخصص قلب کودکان انجام شده و علاوه از انجام اکو قلب از نظرات و تشخیص پزشکان مرکز نیز بهرهمند خواهید شد.

نحوه انجام اکو قلب جنین

نحوه انجام اکو قلب جنین

انجام این تست نیازی به آمادگی خاصی ندارد و انجام آن حدود 30 دقیقه و نهایتا دو ساعت زمان می برد. در انجام آن نیازی به پر بودن مثانه نمی باشد. نحوه انجام این آزمایش، استفاده از امواج صوتی برای ایجاد یک تصویر از قلب جنین است که می تواند مشکلات و ناهنجاری های قلب جنین را بررسی کند و هر نوع اختلال از جمله تغییر ریتم قلب را ارزیابی می کند.

انجام این آزمایش بین سی دقیقه تا یکساعت زمان می برد و با قرار دادن دستگاه بر روی شکم انجام می شود. پس از آن که اسکن به اتمام رسید، نتیجه آن توسط متخصص برای شما شرح داده می شود. از جمله مواردی که در آزمایش اکو قلب جنین مورد بررسی قرار می گیرد ، جریان خونی سرخرگ ها و سیاهرگ ها است که با بررسی آن می توان به مشکلاتی همچون وجود حفره در قلب، باز و بسته شدن ناقص دریچه های قلبی و تنگ شدن سرخرگ ها پی برد.

با این حال در اغلب موارد انجام تست اکوکاردیوگرافی جنین، سلامت قلب جنین را تایید می نماید. وجود حفره های کوچک نگران کننده نمی باشد و عموماً به طور خود به خودی بهبود می یابد و نیازی به درمان های خاصی ندارد.

بیماری های قابل تشخیص در اکوکاردیوگرافی قلب جنین

از جمله مواردی که در آزمایش اکو کاردیو گرافی قلب جنین مورد بررسی قرار میگیرند، بررسی اندازه غیر عادی قلب و بررسی ارتباط غیر عادی بین بطن چپ و راست است. بعد از بررسی موارد ذکر شده پزشک فوق تخصص قلب کودکان اقدامات بعدی لازم به شما اعلام میشود. لازم به ذکر است که اکثر بیماری های مرتبط با سوراخ قلب کودکان پس از تولد و در دوران نوزادی مشخص میشوند. برای اطلاعات بیشتر در مورد بیماری های مادرزادی قلب مانند بیماری سوراخ بین دهلیزی ASD، بیماری نقص دیواره بین بطنی VSD و بیماری مجرای شریانی باز PDA میتوانید به سایت omidecho.com مراجعه نمایید.

اکوی قلب جنین برای چه کسانی لازم است ؟

اکوی قلب جنین برای چه کسانی لازم است ؟

انجام تست اکوکاردیوگرافی قلب جنین معمولا در افرادی که دارای زمینه های ارثی نارسایی و مشکلات قلبی می باشند و حتی افرادی که سابقه ناهنجاری های غیر قلبی را نیز در نزدیکان خود دارند، انجام می گیرد. همچنین مادرانی که به بیماری های متابولیکی از جمله دیابت، فنیل کتونوری و یا لوپوس مبتلا می باشند، نیازمند انجام این تست در دوران بارداری هستند. از موارد دیگری که در صورت مشاهده، پزشک انجام تست اکو قلب جنین را تجویز می کند، می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • مشاهده ضربان غیر عادی قلب جنین در آزمایش ها
  • مشاهده ناهنجاری های ژنتیکی همچون عقب ماندگی ذهنی و یا سایر ناهنجاری های مغزی و یا کلیوی
  • در صورت مصرف الکل یا مواد مخدر توسط مادر در دوران بارداری
  • در صورت بارداری با استفاده از روش های لقاح مصنوعی و آمینو سنتز غیر عادی که می تواند احتمال ابتلا به ناهنجاری های قلبی را افزایش دهد.
  • در صورت بالا بودن عدد NT در غربال گری سه ماهه اول
  • مادران با سابقه مصرف دارو های اعصاب همچون لیتیوم وداروهای پوستی همچون داروهای مخصوص اکنه
  • در صورت تشخیص بارداری دو قلویی و شک به سندروم انتقال خون دو قولوها
  • سابقه فشار خون بالا در خانواده و نزدیکان

علاوه بر مواردی که ذکر شد، ممکن است به دلایل دیگری نیز، پزشک متخصص انجام تست اکوی قلب جنین را تجویز کند و تنها با مراجعه حضوری و بررسی های مرتب و به موقع می توان از خطرات موجود جلوگیری کرد.

خطرات آزمایش اکوی قلب جنین

تست اکوکاردیوگرافی قلب جنین یک روش کاملا ایمن و بی خطر است و تنها با استفاده از امواج فراصوتی انجام می گیرد. این تست هیچ خطری را برای جنین به دنبال نخواهد داشت و مشابه یک سونوگرافی ساده می باشد. با این حال انجام این آزمایش نیز محدودیت های خود را دارد و استفاده عادی از آن برای تمامی مادران توصیه نمی شود. لازم به ذکر مجدد است که انجام این آزمایش هیچ عارضه احتمالی برای مادر و جنین به همراه نخواهد داشت.

محدودیت های اکو کاردیو گرافی قلب جنین

این آزمایش در واقع توانایی ارزیابی تمامی ناهنجاری های قلبی را ندارد و نمی تواند ناهنجاری های خفیف در دریچه ها را تشخیص دهد. همچنین امکان دارد نتایجی غیر قطعی را ایجاد کند و شما نیازمند تکرار تست و یا انجام آزمایش های دیگر می باشید.

بهترین زمان برای انجام اکو کاردیو گرافی قلب جنین

مناسب ترین زمان برای انجام این آزمایش، از 18 هفتگی تا 24 هفتگی در دوران بارداری است. توجه داشته باشید که در صورت بروز مشکل و تصمیم به سقط قانونی جنین، بهتر است قبل از 19 هفتگی مراجعه صورت پذیرد. چرا که پس از این مدت، سقط جنین بر اساس قوانین کشور ما غیر مجاز است.

لازم به ذکر است که در حال حاضر و با پیشرفت های وسیع علم، خوشبختانه بسیاری از نارسایی های قلبی قابل درمان می باشند. با این حال ممکن است در برخی موارد نارسایی های پیچیده قلبی وجود داشته باشد که در مراحل ابتدایی حاملگی و با اجازه پزشک قانونی، سقط جنین صورت می گیرد.

انواع اکو کاردیو گرافی قلب جنین

انواع اکو کاردیو گرافی قلب جنین

انجام این تست می تواند به صورت های زیر ممکن باشد :

اکو کاردیو گرافی ابدومینال یا شکمی ؛ این روش از طریق قرار دادن دستگاه بر روی شکم مادر انجام می شود.

اکو قلب جنین یا اکوکاردیوگرافی جنین و لزوم انجام آن توسط فوق تخصص قلب کودکان در دوران بارداری یکی از اصلی ترین و مهم ترین چالش هایی است که بسیاری از مادران و خانم های باردار با آن روبرو می شوند. خانم های باردار معمولا از پزشکان می پرسند که آیا تمام آن ها به انجام اکوی بارداری نیاز دارند یا خیر؟ به همین دلیل ما تصمیم داریم در این مطلب اطلاعاتی در این خصوص در اختیار شما قرار داده و به تمام سوالات شما پاسخ دهیم. اطلاعات بیشتر در https://bit.ly/3zzWrYm

انجام اکو قلب جنین توسط بهترین فوق تخصص قلب کودکان در مرکز قلب امید

اکو قلب جنین چیست و در چه مواردی تجویز می شود؟

اکو قلب جنین یک نوع ازمایش تشخیصی است و می تواند به کمک امواج فراصوت، یک تصویر کلی از قلب در اختیار پزشکان قرار دهد. به کمک این آزمایش، امکان بررسی وضعیت کلی قلب جنین توسط پزشکان وجود خواهد داشت.

انجام اکو قلب جنین برای تمام خانم های باردار الزامی نیست و فقط در صورتی که پزشک متخصص زنان یا پزشک متخصص قلب انجام این ازمایش را توصیه کرده باشد، باید نسبت به انجام آن اقدام کنند.

به طور کلی رایج ترین دلایل انجام اکو قلب جنین عبارتند از:

  • پزشک متخصص زنان در سونوگرافی قبل از تولد، نقص احتمالی در قلب جنین را تشخیص دهد.
  • در سونوگرافی قلب از تولد وجود آریتمی در قلب جنین تشخیص داده شود.
  • سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری های قلبی مادرزادی وجود داشته باشد.
  • جنین به ناهنجاری ژنتیکی مبتلا باشد.
  • در اطراف اندام های جنین مثل قلب، کبد، ریه یا پوست مایعات اضافی تشخیص داده شود.
  • در اندام های مختلف جنین مثل استخوان، مغز یا کلیه ها ناهنجاری های خاصی تشخیص داده شود.
  • در صورتی که مادر به بیماری های خاصی مثل دیابت، لوپوس، فنیل کتون یوریا و… مبتلا باشد.
  • در صورتی که مادر داروهای خاصی مثل داروهای ضد افسردگی، ضد تشنج، ضد التهاب، آنتی بیوتیک و… مضرف کرده باشد.
  • در برخی از حاملگی های دوقلو بسته به تشخیص پزشک انجام این ازمایش الزامیست.
  • در صورتی که مادر در زمان بارداری از الکل یا مواد مخدر استفاده کند می تواند باعث اسیب رسیدن به قلب جنین شود و برای تشخیص این موضوع انجام اکو قلب ضروری است.
این نوشته را هم از دست ندهید :   آنلاین شاپ ترکیه دیجیتال 

بهترین زمان برای انجام اکو قلب جنین

انجام اکو قلب جنین معمولا در سه ماهه دوم بارداری انجام می شود. یعنی زمانی که جنین در هفته ۱۸ تا ۲۲ بارداری باشد. البته در برخی مواقع خاص ممکن است پزشک انجام این ازمایش را در هفته ۱۱ تا ۱۳ هم تجویز کند. در این صورت نیاز است برای تشخیص قطعی تر، یکبار دیگر هم در اواخر بارداری این ازمایش تکرار شود. به دلیل محدودیت های موجود برای سقط , بهترین زمان برای انجام اکوکاردیوگرافی جنین هفته ۱۸ ام بارداری است.

بهترین زمان برای انجام اکو قلب جنین

قبل از انجام اکو قلب جنین به چه امادگی هایی نیاز است؟

برای انجام اکو قلب جنین به هیچ آمادگی خاصی نیاز نیست و شما می توانید بدون انجام اقدام خاصی به محلی که به شما گفته شده مراجعه کنید. اکوکاردیوگرافی قلب جنین هم در داخل بیمارستان و هم در داخل مطب پزشک متخصص قلب امکان پذیر است. مرکز قلب جنین و کودک امید یکی از پیشرفته ترین مراکز تخصصی قلب کودکان در ایران است. برای اطلاعات بیشتر در مورد بیماری های مادرزادی قلب مانند سوراخ بین دهلیزی (ASD)، باز ماندن کانال شریانی (PDA)، سوراخ بین بطنی (VSD) ، کوارکتاسیون آئورت می توانید به سایت مرکز اکو قلب جنین omidecho.com مراجعه کنید.

مراحل انجام اکو قلب جنین به چه صورت است؟

معمولا زمانی که شما برای انجام معاینات معمول بارداری به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید، از شما ازمایش سونوگرافی گرفته خواهد شد. اگر در حین انجام سونوگرافی، پزشک متخصص زنان احتمال وجود مشکل در قلب جنین را تشخیص دهد، شما را به یک پزشک فوق تخصص قلب کودکان ارجاع می دهد. پزشک متخصص قلب هم برای تشخیص دقیق تر، انجام اکوکاردیوگرافی قلب جنین را تجویز خواهد کرد.

البته باید توجه داشته باشید که با توجه به مشکل قلبی جنین، ممکن است لازم باشد در طول بارداری تحت نظر پزشک قرار بگیرید و حتی نیاز باشد آزمایش اکوی قلب را تکرار کنید.

آزمایش اکو قلب جنین می بایست توسط پزشک متخصص قلب اطفال انجام شود تا پزشک اطلاعات لازم برای یافتن بهترین راه درمان را به دست بیاورد. این آزمایش هم می تواند به صورت سونوگرافی شکمی و هم به صورت سونوگرافی ترانس واژینال انجام شود.

در روش اول، اپراتور مقداری ژل به شکم مادر می زند و سپس مبدل اکو را روی شکم قرار داده و می لغزاند تا تصویر قلب جنین در دستگاه شکل بگیرد. در روش دوم، یک مبدل مخصوص و بسیار کوچک را به داخل واژن می فرستند و به این ترتیب تصویر قلب جنین ایجاد خواهد شد. بدیهی است که وضوح تصویر در این روش از روش قبلی بیشتر خواهد بود.

انواع اکوکاردیوگرافی قلب جنین

گاهی اوقات برای اینکه اطلاعات به دست آمده از قلب جنین دقیق تر باشد از تکنیک های خاصی استفاده می شود که عبارتند از:

  • اکوکاردیوگرافی دو بعدی:

در این تکنیک، ساختار واقعی قلب روی مانیتور نمایش داده شده و پزشک می تواند به صورت دقیق آن را ارزیابی کند.

  • اکوکاردیوگرافی داپلر:

این تکنیک به پزشک کمک می کند جریان خون جنین از طریق محفظه ها و دریچه های قلب را به صورت دقیق ارزیابی کند. در این صورت، غیر طبیعی بودن جریان خون و عملکرد پمپاژ خون قلب به راحتی تشخیص داده خواهد شد.

  • اکوکاردیوگرافی داپلر رنگی:

این تکنیک به نوعی تکمیل کننده روش قبلی می باشد و جریان خون را با رنگ های مختلف نشان می دهد.

انواع اکوکاردیوگرافی قلب جنین

بعد از انجام اکو قلب جنین چه باید کرد؟

بعد از اینکه اکوی قلب انجام شد، پزشک نتایج را بررسی کرده و وجود یا عدم وجود مشکل در قلب جنین را تشخیص خواهد داد. در این حالت پزشک اطلاعاتی در خصوص مشکل جنین به والدین ارائه می دهد. از جمله اینکه نقص قلبی چقدر جدی است و تا چه اندازه روی جنین تاثیر می گذارد.

همچنین ممکن است که پزشک از شما بخواهد برای تحت کنترل قرار دادن کودک، چه در حین بارداری و چه بعد از تولد، آزمایشات خاصی انجام دهید. برای مثال می توان به آزمایشاتی از قبیل ارزیابی سلامت جنین، تست استرس، آزمایش بیوفیزیکی، سونوگرافی، آزمایش آمنیوسنتز، مشاوره ژنتیک و… اشاره کرد.

سپس در صورتی که نیاز به اقدام درمانی خاصی وجود داشته باشد، پزشک در خصوص آن با والدین صحبت کرده و هر چه سریع تر درمان جنین را آغاز خواهد کرد. این اقدامات درمانی می تواند شامل تجویز داروی خاص برای مصرف در زمان بارداری و یا بعد از تولد نوزاد باشد. در برخی مواقع هم نیاز است که به محض به دنیا امدن کودک، او را در بخش مراقبت های ویژه بستری کرده و تحت مراقبت قرار دهند.

در موارد حاد تر، کودک به اصلاح و ترمیم قلب و انجام عمل جراحی نیاز خواهد داشت. بسته به تشخیص پزشک، جراحی می تواند بلافاصله بعد از به دنیا آمدن کودک انجام شود و یا اینکه انجام آن به چندین سال بعد موکول گردد. در این صورت کودک باید تا زمان انجام عمل تحت نظر پزشک بوده و دارو مصرف کند.

بعد از اینکه عمل انجام شد، کودک شما هیچ مشکلی نخواهد داشت و می تواند مثل سایر هم سن و سالان خود رشد و فعالیت طبیعی داشته باشد.

آیا آزمایش اکوی قلب جنین خطر دارد؟

اکوی قلب جنین به کمک امواج فراصوت انجام می شود و هیچ خطری برای جنین یا مادر به دنبال نخواهد داشت. در واقع اکوی قلب جنین یک آزمایش کاملا بی خطر است و می تواند خیال مادران را از بابت سلامتی قلب کودکشان راحت کند.

اکوی قلب جنین چه محدودیت هایی دارد؟

اکو قلب جنین به دلیل تفاوت گردش خون جنین نسبت به بعد از تولد، ممکن است با محدودیت هایی همراه باشد. برخی از این محدودیت ها عبارتند از:

  • امکان ارزیابی تمام ناهنجاری ها وجود دارد.
  • امکان تشخیص نقص های خفیف در دریچه های قلب را ندارند.
  • ناهنجاری های وریدی ریوی قابل تشخیص نیست.

در برخی مواقع هم ممکن است نتایج غیر قطعی باشند و پزشک از شما بخواهد ازمایش را مجددا تکرار کنید.

بهترین مرکز قلب جنین و کودکان

اکوی قلب جنین یک روش تشخیصی بوده و برای بررسی وضعیت کلی قلب کودک شما تجویز خواهد شد. انجام اکو قلب جنین برای تمام خانم های باردار واجب نیست و فقط در صورتی که احتمال ابتلای کودک به بیماری های قلبی مادرزادی وجود داشته باشد، این آزمایش تجویز خواهد شد. در مرکز قلب امید جمعی از بهترین از فوق تخصص های قلب کودکان با حضور آقایان دکتر حسن زمانی , دکتر احمد وصال و دکتر محمدرضا خلیلیان

اگر در حین انجام معاینات بارداری با احتمال ابتلای کودک به نقص قلبی مادرزادی مواجه شدید، با مراجعه به مرکز قلب امید با حضور پزشکان فوق تخصص اطفاال بهترین راه درمان و مواجهه با مشکل را خواهید یافت. برای تماس با مرکز قلب امید میتوانید به سایت omidecho.com مراجعه نمایید.

متبع : https://bit.ly/3zzWrYm

اکو کاردیو گرافی واژینال ؛ انجام اکو کاردیو گرافی از طریق واژن صورت می گیرد.

اکو کاردیو گرافی دو بعدی ؛ این روش به منظور بررسی ساختار و عملکرد قلب جنین مورد استفاده قرار می گیرد که با ایجاد تصاویری مخروطی شکل از قلب، امکان بررسی ساختار قلب را برای پزشک فراهم می کند.

اکوکاردیو گرافی داپلر ؛ این روش نیز به منظور اندازه گیری جریان خون دریچه های قلب جنین انجام می شود. در واقع میزان پمپاژ خون با هر ضربان، نشان دهنده عملکرد قلب است. با استفاده از اکو، جریان خون غیر طبیعی نیز مشخص می شود.

کالر داپلر نوع پیشرفته تر اکو کاردیو گرافی قلب جنین است که می تواند جهت جریان خون جنین را نشان دهد.

بهترین مرکز برای انجام اکو قلب جنین در تهران

انجام این تست یک روش برای پیشگیری و کاهش درصد ناهنجاری های قلبی است. در صورتی که جنینی دچار مشکلات و ناهنجاری های قلبی باشد، بهتر است تشخیص سریع تر صورت گیرد، در بسیاری از موارد می توان این مشکلات را در دوران جنینی و پیش از تولد نوزاد رفع کرد. برای تشخیص و درمان دقیق عارضه های قلبی مادرزادی مراجعه به مرکز قلب جنین و کودک امید به شما پیشنهاد میشود. مرکز قلب امید (omidecho) توسط آقای دکتر حسن زمانی، آقای دکتر احمد وصال و آقای دکتر محمدرضا خلیلیان که همگی پزشکان فوق تخصص قلب اطفال هستند تاسیس شده است. البته در برخی موارد نیز ممکن است بعد از زایمان نیاز به انجام یکسری اقدامات به منظور رفع مشکل باشد. بنابراین توصیه می شود نوزاد خود را در یک بیمارستان تخصصی مجهز به بخش مراقبت های ویژه نوزادان به دنیا آورید.

منبع : https://bit.ly/3Jp7LuA